Jubilæum og Danmarks Vildeste Fiskereventyr

Hvornår:
24/04/2018 kl. 12:30– 17:00
2018-04-24T12:30:00+02:00
2018-04-24T17:00:00+02:00

Den 24. april i år fejrer vi byens gave, og igen handler det om at give. Denne gang giver vi fiskeskippernes vilde oplevelser tilbage til byen, idet vi sætter esbjergfiskeriet på museum. Dermed siger vi farvel til Esbjergs epoke som fiskerby. Fiskeriet, som skabte byen, får en værdig afslutning.

Program
Museet er lukket for offentligheden fra 10.00 til 12.30, hvor dørene åbnes op og alle inviteres til udstillingsfernisering. Også i museets cafe, MS Smag, er menuen udtænkt som en hyldest til historien og reference til årene hvor museet blev bygget.
”Da museet blev bygget var fiskeriet på sit højeste og der blev landet svimlende mængder af kuller på kajen i Esbjerg – så meget, at store mængder endte på fiskemelsfabrikken. Det lyder helt skørt i dag, og det skal nok give anledning til vilde historier tilbage fra dengang, når vi den 24. april serverer Fish n´Chips på kuller til jubilæumsreceptionen”, siger David Dupont-Mouritzen.

Danmarks Vildeste Fiskereventyr
Oplev den nye udstilling omkring Danmarks største og vildeste fiskereventyr.

76 tidligere fiskeskippere har været forbi museet for at bidrage til udstillingens indhold. Resultatet er blevet en fusion af aktiv indsamling og dokumentation, historiefortælling og fotografisk portrætkunst.
Med udstillingen Danmarks Vildeste Fiskereventyr giver vi fiskeskippernes vilde oplevelser tilbage til byen, idet vi sætter esbjergfiskeriet på museum. Dermed siger vi farvel til Esbjergs epoke som fiskerby. Fiskeriet, som skabte byen, får en værdig afslutning.
Det er en meget personlig udstilling og både portrætkunsten og selve historierne går dokumentarisk tæt på. Udstillingen tager os med ud på selve livets rejse. Det var et vildt liv de levende, og det vildeste er vel nok, at de ikke selv synes, at det var noget særligt reflekterer museumsdirektør David Dupont-Mouritzen.
Om udstillingen
I Esbjerg bor der fortsat fiskeskippere og andre centrale personer fra fiskeriets storhedstid. Mennesker som ligger inde med historier og en guldgrube af konkret viden om, hvordan forholdene var i årtierne i 1900-tallet, hvor fiskeriet kørte på højtryk.
Vi greb den helt unikke mulighed og har gennem udstillingen sikret fremtidige generationer et indblik i Danmarks største og vildeste fiskereventyr til dags dato.
76 tidligere fiskeskippere har været forbi museet for at bidrage til udstillingens indhold. Resultatet er blevet en fusion af aktiv indsamling og dokumentation, historiefortælling og fotografisk portrætkunst.
Et digitalt formidlingslag tilfører flere oplevelser i form af historier fortalt med fiskeskippernes egne stemmer.