Søndag den 2 september tager museumsforeningen på efterårstur til det nye Strandingsmuseum, frokost i restaurant Sct. George, herefter går turen til fiskerimuseet “Æ Fyverhus” på Jegindø. Vi får guidet rundvisning samt lokal fortællinger på Jegindø. En spændende oplevelse i hyggeligt lag. Se de fulde program ved at klikke på link under billeder.
Se hele programmet for turen ved at trykke nedenfor.
Museumsinspektør Richard Bøllund fortæller om ″Havneliv″
Få historierne om de fantastiske fotos fra havnens historie.
Kom bag om bogen “Havneliv” med de fantastiske billeder fra Esbjerg Havn gennem 150 år. Hør om baggrunden, processen og om udvælgelsen af billederne til bogen og se eksempler på nogle af de bedste motiver krydret med historier og anekdoter om livet på Esbjerg Havn.
Aftenen starter i MS Smag, som serverer Fiskefrikasse m/ovnbagte rodfrugter og spinat og en øl/vand/vin.
https://fimus.dk/events/havneliv/
Danmarks Chicago
Esbjerg var Danmarks hurtigst voksende by og er designet med vinkelrette gader præcis som Chicago. Derfor omtales Esbjerg som Danmarks Chicago. Men var det også virkeligheden? Arkivleder på Esbjerg Byhistoriske Arkiv, Jørgen Dieckmann Rasmussen fortæller. Vi starter med middag i vores café MS Smag.
Arrangements-detaljer
Torsdag den 29. november 2018 kl. 17.00–20.00
I spændingsfeltet mellem gastronomi og bæredygtighed melder blæksprutterne sig. Her er begivenheden, der vil give dig ny viden og pirre dine smagsløg. Vi får besøg af Danmarks mest kendte smagsprofessor – Ole G. Mouritsen. Vi skal høre om, se, røre – og spise blæksprutter. Det bliver med garanti en aften du aldrig glemmer.
I foredraget tager vi på en kulturhistorisk, naturhistorisk og gastronomisk rejse under overfladen for at besøge nogle af verdens mærkeligste skabninger, blæksprutterne, der er beslægtet med bløddyr som muslinger og snegle. De kan blive kæmpestore, men alligevel lever de kun et par år. De har blåt blod og tre hjerter, og de kan udspy kulsort blæk. De har en hjerne og udviser intelligens, men sært nok sidder det meste af hjernen i armene. Deres hud kan med lynets hast skifte farve og mønstre, de kan smage med armene, og de er mestre i at forklæde sig som sten og grus. Samtidig har blæksprutter verden over og gennem årtusinder og i mange kulturer fundet vej ind i køkkenet. De er næringsrige og velsmagende. De kan blive en vigtig proteinkilde for os til at erstatte kød fra landdyr. I modsætning til mange fiskebestande er alle verdens blækspruttepopulationer i vækst. — Hvad med at spise dem?
Aftenen fortsætter i det bedste selskab, når vi rykker fra forhal til MS Smag, hvor køkkenet har tryllet med de gode lokale råvarer og friske blæksprutter.
Der er to retter inkl i prisen, drikkevarer er ekskl.
Arrangements-detaljer
Søndag den 2. december 2018
kl. 10.00–16.00
Vi har de sidste par år fornyet vores
traditionsrige julemarked.
Lokale madproducenter er kommet til, og kun det fineste hjemmelavede håndværk ses på stadeholdernes borde. Der er som altid åbne værksteder, nissejagt, ponyridning, tombola og meget mere…
Børn er gratis. Voksen entré: 60 kr