KOMMENDE ARRANGEMENTER

nov
22
tors
2018
Danmarks-Chicago
nov 22 kl. 20:00– 21:00

Danmarks Chicago

Esbjerg var Danmarks hurtigst voksende by og er designet med vinkelrette gader præcis som Chicago. Derfor omtales Esbjerg som Danmarks Chicago. Men var det også virkeligheden? Arkivleder på Esbjerg Byhistoriske Arkiv, Jørgen Dieckmann Rasmussen fortæller. Vi starter med middag i vores café MS Smag.

nov
29
tors
2018
Blæksprutterne kommer!
nov 29 kl. 17:00– 20:00

Arrangements-detaljer

Torsdag den 29. november 2018 kl. 17.00–20.00

I spændingsfeltet mellem gastronomi og bæredygtighed melder blæksprutterne sig. Her er begivenheden, der vil give dig ny viden og pirre dine smagsløg. Vi får besøg af Danmarks mest kendte smagsprofessor – Ole G. Mouritsen. Vi skal høre om, se, røre – og spise blæksprutter. Det bliver med garanti en aften du aldrig glemmer.

I foredraget tager vi på en kulturhistorisk, naturhistorisk og gastronomisk rejse under overfladen for at besøge nogle af verdens mærkeligste skabninger, blæksprutterne, der er beslægtet med bløddyr som muslinger og snegle. De kan blive kæmpestore, men alligevel lever de kun et par år. De har blåt blod og tre hjerter, og de kan udspy kulsort blæk. De har en hjerne og udviser intelligens, men sært nok sidder det meste af hjernen i armene. Deres hud kan med lynets hast skifte farve og mønstre, de kan smage med armene, og de er mestre i at forklæde sig som sten og grus. Samtidig har blæksprutter verden over og gennem årtusinder og i mange kulturer fundet vej ind i køkkenet. De er næringsrige og velsmagende. De kan blive en vigtig proteinkilde for os til at erstatte kød fra landdyr. I modsætning til mange fiskebestande er alle verdens blækspruttepopulationer i vækst. — Hvad med at spise dem?

Aftenen fortsætter i det bedste selskab, når vi rykker fra forhal til MS Smag, hvor køkkenet har tryllet med de gode lokale råvarer og friske blæksprutter.
Der er to retter inkl i prisen, drikkevarer er ekskl.

dec
2
søn
2018
Julemarked
dec 2 kl. 10:00– 16:00

Arrangements-detaljer

Søndag den 2. december 2018
kl. 10.00–16.00

Vi har de sidste par år fornyet vores
traditionsrige julemarked.

Lokale madproducenter er kommet til, og kun det fineste hjemmelavede håndværk ses på stadeholdernes borde. Der er som altid åbne værksteder, nissejagt, ponyridning, tombola og meget mere…

Børn er gratis. Voksen entré: 60 kr

dec
7
fre
2018
Fredagsfrokost
dec 7 kl. 12:00– 14:00

Bordbestilling 76122000

jan
4
fre
2019
Fredagsfrokost
jan 4 kl. 12:00– 14:00
jan
6
søn
2019
Bag om Saltvandsakvariet
jan 6 kl. 11:00– 12:30

Vi starter med en rundvisning i akvariet, men bevæger os derefter om på den anden side, hvor vi har teknik, pumper, karantæneområder og forsøgsakvarier. Her vil vi vise, hvordan vi til daglig sikrer dyrenes velfærd og trivsel. Oplagt til en hyggelig familieudflugt!

Arrangementet er gratis ved indløsning af entré. Max 20 deltagere.

jan
12
lør
2019
Vadehav og Verdensarv
jan 12 kl. 11:30– 13:00

Arrangements-detaljer

Lørdag den 12. januar 2019 kl. 11.30–13.00

Vi tager dig med på en guidet tur i vores udstillinger om Vadehavet, Nationalparken og UNESCO Verdensarven. Du vil høre om hvilke steder i Vadehavet, der absolut er et besøg værd. Sagt med andre ord bliver du uddannet til mini-vadehavs-guide, så du kan give venner og familie en tur i nationalparken – eller på museet!

Arrangementet er gratis ved indløsning af entré. Max 30 deltagere.

jan
30
ons
2019
Bliv dus med sælerne
jan 30 kl. 16:30– 19:30

Familie arrangement hvor du kan blive klogere på Fiskeri- og Søfartsmuseets arbejde med sæler. Du får et unikt indblik i biologernes arbejde med sælerne, mens du bliver klogere på sælernes anatomi og fysiologi. Det vil være rig mulighed for at stille spørgsmål og få aktiveret sanserne undervejs. MS Smag er vært med en børnevenlig middag.

feb
1
fre
2019
Fredagsfrokost
feb 1 kl. 12:00– 14:00

Bordbestilling 76122000

feb
9
lør
2019
Havets insekter
feb 9 kl. 12:00– 16:00

Småfisk er havets insekter, og er på mange måder en uudnyttet ressource, som verdens befolkning kan få meget mere glæde af. I Sydeuropa har man stærke traditioner for at spise små hele fisk – ja de opfattes faktisk som en delikatesse. Og i Sverige har man forædlet fermentering af småfisk til et fuldstændigt vildt niveau kaldet surströmming. Der bliver oplevelser til både hjerne og mave, da vi har givet MS Smag en udfordring med at lave smagsprøver på småfisk fra Nordsøen. Og hvem ved, måske åbner vi også et par dåser surströmming…

Arrangementet er gratis ved indløsning af entré.